topbella

vineri, 17 iulie 2009

The first" Moon walk"

De la stânga la dreapta: Armstrong, Collins, Aldrin
Apollo 11 a fost prima misiune cu echipaj uman care a asenelizat. A fost cel de-al cincilea zbor cu echipaj uman din programul Apollo şi cea de-a treia călătorie spre Lună. Misiunea a fost lansată la 16 iulie 1969având la bord pe astronomii comandantul Neil Armstrong Alden, pilotul modulului de comandă Michael Collins şi pilotul modulului lunar Eugene Edwin "Buzz"Aldrin. Patru zile mai târziu, pe 20 iulie, Armstrong şi Aldrin au devenit primii oameni care au păşit pe Lună.
Astazi ,20 iulie 2009 se implinesc 40 de ani de la acest eveniment care a ramas in istoria omenirii,o pagina importanta dar foarte controversata de iubitorii teoriei conspiratiei.Cu toti stim cuvintele faimoase rostite de Armstrong cand a pasit pentru prima oara pe "pamant extraterestru": "That's one small step for [a] man, one giant leap for mankind."
Daca doriti sa vizionati filmulete sau alte materiale legate de Apollo 11,astronauti sup prima asenelizare: http://www.nasa.gov/mission_pages/apollo/40th/ ,aici aveti pagina NASA,destinata serbarii a 4 decenii de la "The 1st Moon Walk".

Niciun comentariu: