topbella

sâmbătă, 13 martie 2010

Libertate.

Intreaga noastra realitate este guvernata de decizii. Aceste decizii influenteaza sirul evenimentelor ce vor urma, deci viitorul nostru. Asadar noi ne creem propria realitate. Intr-o lume perfecta, am fi liberi sa luam orice decizie, indiferent de parerea altora. Dar iata ca realitatea in care traim este exact pe dos, deoarece majoritatea este cea ce judeca deciziile noastre, ba mai mult, ne influenteaza in luarea propriilor decizii. Astfel realitatea creata de noi nu este decat reflexia lumii in care traim, si nu imaginea noastra!
Multi oameni cred ca sunt liberi in a lua propriile decizii, si ca nimic nu poate interveni in acest proces. Acest lucru este fals deoarece cei ce conduc lumea ne-au manipulat secole de-a randul, creand astfel o realitate in care sa ne incredem cu totii; o iluzie pe care ei ne-o vand noua - daca nu esti multumit ori vrei mai multe detalii, foloseste Google cu incredere, inca poti alege sa vezi Adevarul. Majoritatea oamenilor nici n-au habar de ceea ce se intampla tocmai din cauza ingeniozitatii celor de sus ce au reusit sa ne sugereze faptul ca exista liber arbitru. Intr-adevar, cu totii avem o serie de alegeri in viata, dar acestea sunt limitate la realitatea in care traim. Asadar nu putem alege ceea ce nu cunoastem, sau mai bine zis, ceea ce exista in afara realitatii pe care altii o creeaza pentru noi.
De aceea nu putem trece la urmatorul nivel fara a constientiza Adevarul. Anume ce suntem noi de fapt, de ce ne aflam aici, si de cine si in ce mod suntem manipulati. Poate ca de abia atunci vom avea puterea de a face intr-adevar o decizie, aceea de a ne elibera. Evadarea mielului de la stana am putea spune, drum plin cu nenumarate obstacole. In primul rand, este foarte greu sa mergi contra vantului, sa cazi in dezacord cu gloata ce tinde sa te judece si sa te marginalizeze. Din cauza acestei presiuni, multi miei se infricoseaza si se intorc inapoi cu turma la pascut minciuni. Frica este un alt concept inventat de catre societate pentru a nu lasa oile sa sara gardul.
Un alt lucru important in recastigarea libertatii este de a asculta ceea ce ne spune vocea sufletului, anume constiinta. In afara procesului de gandire, intodeauna exista ceva ce iti spune ca trebuie sa faci asta pentru ca asa e just ( bine sau rau, nu conteaza ). De aceea trebuie sa alegem sa traim asa cum simtim.

Niciun comentariu: